Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 10:54
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

JP Morgan: Βλέπει το Bitcoin στα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα

JP Morgan: Βλέπει το Bitcoin στα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα

Το Bitcoin ενδεχομένως να έχει περιθώρια για μεγάλα περαιτέρω κέρδη, καθώς θα αρχίσει να ανταγωνίζεται το χρυσό στην προσέλκυση επενδυτικών ροών, εκτιμά η JP Morgan.

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, που σήμερα διαμορφώνεται στα 575 δισ. δολάρια, θα πρέπει να αυξηθεί 4,6 φορές, και άρα η τιμή του να φτάσει στα 146.000 δολάρια, προκειμένου το κρυπτονόμισμα να φτάσει στα επίπεδα των συνολικών επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα που έχει ο χρυσός.

Ωστόσο, οι αναλυτές της JP Morgan τονίζουν ότι πολλά εξαρτώνται από την ικανότητα του Bitcoin να εμφανίσει διακυμάνσεις ανάλογες με εκείνες του χρυσού, ώστε οι θεσμικοί επενδυτές να ενθαρρυνθούν να επενδύσουν σε αυτό. Και αυτό είναι κάτι που θα απαιτήσει αρκετά χρόνια, σημειώνουν. «Αυτό σημαίνει ότι η θεωρητική τιμή στόχος των 146.000 δολαρίων και άνω θα πρέπει να θεωρείται ένας μακροπρόθεσμος στόχος και επομένως μία μη βιώσιμη τιμή στόχος για φέτος», ξεκαθαρίζουν.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin υποχώρησε έως και 17% τη Δευτέρα, στη μεγαλύτερη πτώση από το Μάρτιο, αφότου έσπασε το φράγμα των 34.000 δολαρίων για πρώτη φορά, το σαββατοκύριακο.

Θεσμικοί επενδυτές, από τον Paul Tudor Jones έως τον Scott Minerd και τον Stan Druckenmiller, έχουν ήδη αρχίσει να επενδύουν στο Bitcoin ή σκοπεύουν να το κάνουν.

Η JP Morgan μιλά για κερδοσκοπική μανία και ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να σπρώξει το Bitcoin προς τα 50.000 με 100.000 δολάρια φέτος, εντούτοις τονίζει ότι αυτά τα επίπεδα θα αποδειχθούν μη διατηρήσιμα.

Σήμερα, το Bitcoin κινείται ελαφρώς υψηλότερα, στα 32.056 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News