Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 16:28
BUSINESS & FINANCE

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο αποκλειστικός έλεγχος του ομίλου Κοπελούζου στην Προμηθέας Gas

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο αποκλειστικός έλεγχος του ομίλου Κοπελούζου στην Προμηθέας Gas

Το πράσινο φως στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της Προμηθέας Gas από την Πυρσός Συμμετοχών, η οποία εντάσσεται στον όμιλο Κοπελούζου, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, η Προμηθέας Gas ανήκε κατά 50% στον όμιλο Κοπελούζου και κατά 50% στη ρωσική Gazprom. Η συμφωνία πώλησης του μεριδίου της Gazprom έληξε συνεργασία τουλάχιστον τριών δεκαετιών με την Προμηθέας Gas, η οποία συστάθηκε το 1991 με σκοπό τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Προμηθέας Gas δραστηριοποιείται α) στην αγορά πρωτογενούς προμήθειας φυσικού αερίου, β) στην αγορά λιανικής προμήθειας φυσικού αερίου, γ) στην αγορά κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δ) στην αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ε) στην αγορά κατασκευής έργων και στ) στην αγορά κτηματομεσιτικών υπηρεσιών. 

Στη συνεδρίαση, με την οποία ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την Πυρσός Συμμετοχών, η Επιτροπή αποφάσισε ότι: «δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα κριτήρια α) δραστηριοποίησης τουλάχιστον δύο (2) εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 15% (όσον αφορά στις οριζόντιες αγορές) ή β) δραστηριοποίησης μίας τουλάχιστον εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 25% (όσον αφορά στις κάθετες αγορές)».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News