Business & Finance Τετάρτη 22/02/2023, 13:25
BUSINESS & FINANCE

Microsoft-ΕΚΔΔΑ: Η πρώτη ακαδημία δημοσίων υπαλλήλων

Microsoft-ΕΚΔΔΑ: Η πρώτη ακαδημία δημοσίων υπαλλήλων

Στο πρόγραμμα Microsoft Learn for Educators (MSLE) συμμετέχει το ΕΚΔΔΑ, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη Πληροφορικής που αναζητούν την εξειδικευμένη γνώση. Μέσω του προγράμματος Microsoft Civil Servants Academy προσφέρεται εκπαίδευση & Πιστοποίηση Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ σε τεχνολογίες cloud (train and certify trainers into Microsoft technologies), παροχή εκπαιδευτικού υλικού εταιρείας, διαδραστικά εργαστήρια, vouchers πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και υλοποίησης νέων προγραμμάτων σε τεχνολογίες cloud.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία δεξαμενής Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ στο Microsoft Office (MOS) με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση στελεχών της Δημοσίας Διοίκησης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες σε εφαρμογές γραφείου (Microsoft Office). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη Ακαδημία Δημοσίων Υπαλλήλων σε τεχνολογίες Microsoft, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαιδεύσεων μεγάλης κλίμακας μέσω μίας βιώσιμης συνεργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ΕΚΔΔΑ μετατρέπεται σε κέντρο εκπαίδευσης εκπαιδευτών για τη Microsoft και σημείωσε ότι στόχος είναι η κατάρτιση και επιμόρφωση του συνόλου των 250.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαφορετικές ψηφιακές δεξιότητες στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που έχει συμπεριληφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον μηχανισμό πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων εξαιρετικά σημαντικό και προανήγγειλε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πιστοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ και της Microsoft θα μοριοδοτούνται, επισημαίνοντας ότι αυτό θα ισχύσει και για τους 500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη πιστοποιηθεί. Επιπλέον, ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να καθιερωθεί ως ένας μόνιμος μηχανισμός κατάρτισης που θα συνδέεται με την ετήσια αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη σύμπραξη ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα επωφελούς συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, με την οποία έσπασε ένα μεγάλο ταμπού στις σχέσεις μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και μεγάλων εταιρειών. Τέλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Θεοδόση Μιχαλόπουλο και τους ανθρώπους της Microsoft για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος.

Η δρ Π. Δραμαλιώτη, αναφέρθηκε στη δυναμική συνεργασία με τη Microsoft, η οποία πραγματοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα στις εκπαιδεύσεις σε επίπεδο τεχνολογιών νέφους και σύντομα και σε επίπεδο εφαρμογών γραφείου της Microsoft Office, υπογραμμίζοντας ότι «πλέον αναπτύσσεται ένα νέο πλαίσιο εκπαιδεύσεων των δημόσιων υπαλλήλων στις ψηφιακές δεξιότητες. Ήδη έχουν εκπαιδευθεί 5.000 στελέχη, εκ των οποίων έχουν πιστοποιηθεί τα 500 μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, ενώ, με την Υπουργική Απόφαση του κου Βορίδη, αυτές οι εκπαιδεύσεις μοριοδοτούνται με αναδρομική ισχύ, άρα, πλέον, θα λαμβάνονται υπόψη και για την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων, γεγονός που θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία. Τέλος, επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του ΕΚΔΔΑ ως εξεταστικού κέντρου για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων σε τεχνολογίες Microsoft».

Από την πλευρά του, ο Θ. Μιχαλόπουλος, δήλωσε χαρούμενος για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα στην πορεία αυτής της συνεργασίας και περήφανος ως Έλληνας πολίτης όταν γίνονται τέτοια βήματα. «Εγκαινιάζοντας το Microsoft Civil Servants Academy, έχουμε πλέον τη δυνατότητα για εκπαιδεύσεις μεγάλης κλίμακας πανελλαδικά με πολύ ταχύτερο και βιώσιμο τρόπο. Είναι άλλο ένα ορόσημο στο έργο μας με τον Δημόσιο Τομέα. Η εκπαίδευση εκπαιδευτών που μπορούν στη συνέχεια να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας με το δημόσιο για το ευρύτερο καλό, καταδεικνύοντας με τον πιο απτό τρόπο πως η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες μέσω της ψηφιακής καινοτομίες».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News