Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 23:11
ΗΠΑ

Τζάνετ Γέλεν: Εσοδα 7 εκατ.δολαρίων από ομιλίες της

Τζάνετ Γέλεν: Εσοδα 7 εκατ.δολαρίων από ομιλίες της

Περισσότερα από 7 εκατ.δολάρια άντλησε η Τζάνετ Γέλεν, η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών επί της νέας κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, από ομιλίες της σε τράπεζες της Wall Street, μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανικές ενώσεις. 

Η πρώην πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ έχει αντλήσει περίπου 1 εκατ.δολάρια μόνο από τις ομιλίες της στη Citigroup, σύμφωνα με οικονομικά έγγραφα. Από τις αρχές του 2018, όταν αποχώρησε από τη Fed, η Τζάνετ έχει δώσει πολλές ομιλίες και σε αμερικανικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων Google, Goldman Sachs, Bank of America και Salesforce. Στις ομιλίες της, η Γέλεν μοιράζεται τις απόψεις της για την οικονομία και την πολιτική. 

H αποκάλυψη των τόσο κερδοφόρων ομιλιών της προκαλεί κάποιο προβληματισμό τη στιγμή που αναμένεται να αποτελέσει το βασικό πρόσωπο της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών στη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν. Επίσης, εάν τελικά επιβεβαιωθεί το αξίωμά της ως υπουργού Οικονομικών, η Γέλεν θα έχει τον πρώτο λόγο στα πάντα, από φορολογία, έως κλιματική αλλαγή και δασμούς. Επίσης, θα προεδρεύσει και των ρυθμιστικών αρχών που έχουν την ευθύνη να εποπτεύουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Οι παραπάνω αποκαλύψεις προκαλούν ανησυχίες στους κύκλους των Δημοκρατικών υπό την έννοια της πρόσβασης που έχουν κάποιοι κορυφαίοι διαμορφωτές πολιτικής σε εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ισαάκ Μπολτάνσκι, διευθυντής του τμήματος έρευνας της Compass Point Research & Trading. 

Πηγή: CNNMoney.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News