Business & Finance Σάββατο 18/02/2023, 19:13
BUSINESS & FINANCE

Στην κυκλοφορία το Tesla Semi με την Pepsico να είναι ο πρώτος πελάτης

Στην κυκλοφορία το Tesla Semi με την Pepsico να είναι ο πρώτος πελάτης

Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα πρώτα Tesla Semi, η κατασκευή των οποίων ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Elon Musk το 2017, γεγονός που τα κάνει ένα από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ιστορία της εταιρείας. Αλλά το νέο ηλεκτρικό φορτηγό είναι επιτέλους εδώ, με την PepsiCo να είναι ο πρώτος πελάτης που παρέλαβε μερικά από τα 100 οχήματα που προπαραγγέλθηκαν.

«Η PepsiCo διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς στόλους οχημάτων στη Βόρεια Αμερική και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεργαστήκαμε με την Tesla», δήλωσε ο Mike O’Connell, αντιπρόεδρος της αλυσίδας εφοδιασμού της Pepsi. «Έχουμε τα 15 στο Μοντέστο που ξεκινάμε… και στη συνέχεια έχουμε 21 στο Σακραμέντο», σημείωσε. 

Για αρχή, η Pepsi χρησιμοποιεί τα φορτηγά για να παραδίδει τα προϊόντα της Frito-Lay από τις εγκαταστάσεις της στο Μοντέστο της Καλιφόρνιας έως και 425 μίλια με μία μόνο φόρτιση. Επίσης, παραδίδει την Pepsi από την αποθήκη της στο Σακραμέντο σε καθημερινές διαδρομές 100 μιλίων, πηγαίνοντας απευθείας στα καταστήματα και κάνοντας δρομολόγια 300 έως 400 μιλίων σε άλλες αποθήκες. Η Pepsi αρνήθηκε να πει αν πίεσε τα φορτηγά για να ελέγξει αν έχουν την πλήρη εμβέλεια των 500 μιλίων που υποσχέθηκε ο Musk.

Το CNBC επισκέφθηκε την Frito-Lay Modesto, όπου η PepsiCo έχει μεταμορφώσει την εγκατάσταση σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια για να επιδείξει τα οφέλη της βιωσιμότητας των τεχνολογιών μηδενικών και σχεδόν μηδενικών εκπομπών. Τα Tesla Semis εκεί είναι οι τελευταίες προσθήκες στο στόλο της εταιρείας που αριθμεί περισσότερα από 80.000 οχήματα.

«Αυτό το έργο έχει επιφέρει μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 91% και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να το μεταφέρουμε στη συνέχεια και στις άλλες δραστηριότητές μας», δήλωσε ο O’Connell.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News