Business & Finance Παρασκευή 17/02/2023, 20:45
BUSINESS & FINANCE

Εργοστάσιο στο Μεξικό αναμένεται να ανοίξει η Tesla

Εργοστάσιο στο Μεξικό αναμένεται να ανοίξει η Tesla

Το Μεξικό φαίνεται να έχει επιλέξει η Tesla ως τοποθεσία για το νέο εργοστάσιό της, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Marcelo Ebrard, ο οποίος σημείωσε ότι αναμένεται η τηλεφωνική επικοινωνία του Μεξικανού προέδρου, Andres Manuel Lopez Obrador με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk που θα το επιβεβαιώσει.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε επιβεβαίωση ότι αυτή η εταιρεία, η οποία είναι τόσο σημαντική, η οποία είναι πολύ κοντά στις προτεραιότητες της ηλεκτροκίνησης που προωθούμε, επέλεξε το Μεξικό για να ενισχύει την παρουσία της», δήλωσε ο κ. Ebrard, αναφερόμενος στην Tesla.

ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες όπως ο χρόνος που θα γίνει η επικοινωνία ή η τοποθεσία της επένδυσης της Tesla στο Μεξικό. «Θα συζητηθεί στο τηλεφώνημα», δήλωσε ο Ebrard, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση με Μεξικανούς επιχειρηματίες.

Ήταν ήδη γνωστό ότι το Μεξικό ήταν μεταξύ των χωρών στις οποίες η Tesla σκεφτόταν να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο, αλλά τα σχόλια του Ebrard είναι η πιο σαφής ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αποφασίσει για το Μεξικό.

Πολλές πιθανές τοποθεσίες έχουν προταθεί για τη μετακίνηση της Tesla στο Μεξικό, με τον Lopez Obrador να δηλώνει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι πολιτείες Νουέβο Λεόν και Χιντάλγκο προηγούνται στην κούρσα.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News