Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 22:48
ΒUSINESS & FINANCE

Twitter: Δίνει το πράσινο φως για διαφημίσεις στις εταιρείες κάνναβης στις ΗΠΑ

Twitter: Δίνει το πράσινο φως για διαφημίσεις στις εταιρείες κάνναβης στις ΗΠΑ

Το Twitter έγινε σήμερα Τετάρτη η πρώτη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που επέτρεψε στις εταιρείες κάνναβης να διαφημίζουν τα brand και τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η εταιρεία επέτρεπε διαφημίσεις μόνο για τοπικά προϊόντα CBD που προέρχονται από κάνναβη, ενώ άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok ακολουθούν μια «πολιτική διαφήμισης χωρίς κάνναβη» καθώς το προϊόν παραμένει παράνομο σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ωστόσο, περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση της δυνατότητας πώλησης κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, με 21 ήδη να συμμετέχουν σε αυτό.  

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στις εταιρείες κάνναβης να διαφημίζονται, εφόσον διαθέτουν κατάλληλη άδεια, έχουν περάσει από τη διαδικασία έγκρισης, στοχεύουν μόνο τις δικαιοδοσίες όπου υπάρχει άδεια λειτουργίας και το πιο σημαντικό, δεν στοχεύουν άτομα κάτω των 21 ετών.

«Αυτή είναι μια αρκετά τεράστια νίκη για τους νόμιμους εμπόρους κάνναβης», ανακοίνωσε η εταιρεία κάνναβης και ιατρικής μαριχουάνας Cresco Labs. Οι περισσότερες εταιρείες ανταποκρίθηκαν ήδη στις αλλαγές που έχει συστήσει το Twitter. 

«Αυτή η αλλαγή θα συμβάλει στην αυξανόμενη αποδοχή της κάνναβης ως κύριας κατηγορίας ευεξίας και ελπίζουμε ότι θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για άλλες πλατφόρμες social media να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Twitter», δήλωσε η Kate Lynch της Curaleaf, της μεγαλύτερης εταιρείας κάνναβης που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Αφού γνώρισε ένα πολύ μεγάλο «κύμα» πωλήσεων κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, η βιομηχανία κάνναβης των ΗΠΑ παρουσίασε σημάδια επιβράδυνσης ενόψει των ρυθμιστικών και οικονομικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης των τιμών και της παράνομης χρήσης των πελατών της.

Η Curaleaf πρόσφατα μείωσε το εργατικό της δυναμικό κατά 10% και αποχώρησε από τις περισσότερες δραστηριότητές της σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Το Άμστερνταμ αλλάζει: Τέλος η κάνναβη στα κόκκινα φανάρια

Τι περιμένει η Ελλάδα από τις business της κάνναβης: Εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα

Tikun – Lavipharm: Συνεργασία για διανομή προϊόντων κάνναβης στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News