Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 18:46
BUSINESS & FINANCE

Μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου – ΗΑΕ 

Μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου – ΗΑΕ 

Την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης με τα ΗΑΕ στον τομέα της ενίσχυσης των κυβερνητικών υπηρεσιών ανακοινωσε το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου

Ειδικότερα, με γνώμονα τη διεύρυνση των συνεργειών σε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Κόκκινος και η Υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ για Κυβερνητική Ανάπτυξη και το Αύριο (Minister of State for Government Development and the Future) κα Ohood Khalfan Al Roumi υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των θεσμικών ικανοτήτων, της αποδοτικότητας και της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και για προώθηση της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα.

Μέσω της συνεργασίας αυτής επιδιώκεται η ανταλλαγή κυβερνητικής εμπειρίας και η αξιοποίηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών ως προς τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των κυβερνητικών υπηρεσιών, για διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού μοντέλου για τη δημόσια διοίκηση, που να θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στις δηλώσεις του στον Τύπο στα ΗΑΕ, ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Κόκκινος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Mohamed Bin Taliah για τη φιλοξενία υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε νέα ώθηση και ουσία στις μεταξύ μας σχέσεις. «Είμαι βέβαιος πως η στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών θα αποτελέσει το στέρεο υπόβαθρο στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε το κοινό μας όραμα: Ένα αναπτυξιακό μοντέλο με κινητήριους μοχλούς την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Κόκκινος, προσθέτοντας ότι «Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου θέτει τις βάσεις για μία διευρυμένη συνεργασία και επιβεβαιώνει την αμοιβαία μας βούληση για επιτάχυνση δράσεων με απτό και ουσιαστικό αντίκτυπο για τον πολίτη, την κοινωνία και την οικονομία ευρύτερα».

Το Μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο των εργασιών του World Government Forum, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι (13-15 Φεβρουαρίου 2023), το οποίο συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες, διαμορφωτές σκέψης και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών προς ανάπτυξη εργαλείων, πολιτικών και μοντέλων που θεωρούνται καταλυτικά για τη διαμόρφωση των μελλοντικών κυβερνήσεων. Στην εν λόγω διοργάνωση, ο κ. Κόκκινος συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με θέμα τη σημασία του ανθρώπινου στοιχείου στην ανάπτυξη και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαστάσεις της ηθικής και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News