Business & Finance Κυριακή 12/02/2023, 20:32
BUSINESS & FINANCE

Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ πρέπει να εξεταστεί λέει ο γερουσιαστής Σούμερ

Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ πρέπει να εξεταστεί λέει ο γερουσιαστής Σούμερ

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι μια απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ αξίζει να εξεταστεί.

Μια ομάδα νομοθετών της Γερουσίας αναβίωσε πρόσφατα τη νομοθεσία για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, ως απάντηση στην ανησυχία ότι τα δεδομένα που συλλέγει θα μπορούσαν να καταλήξουν στην κινεζική κυβέρνηση.

«Είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί», δήλωσε ο Σούμερ στην εκπομπή «This Week» του ABC την Κυριακή. «Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία που κατέχει το TikTok είναι κινεζική. Και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην Επιτροπή Εμπορίου που το εξετάζουν αυτό αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πού θα καταλήξουν».

Ένα παρόμοιο μέτρο απέτυχε στο προηγούμενο Κογκρέσο. Η νέα προσπάθεια είναι πιθανό να προκαλέσει την αντίδραση του λόμπι της τεχνολογίας και να φέρει τους νομοθέτες αντιμέτωπους με εκατομμύρια νεαρούς, κυρίως, χρήστες της πλατφόρμας. 

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εισαχθεί διάφορα νομοσχέδια κατά του TikTok και ο Σούμερ, ο οποίος έχει επικρίνει το TikTok στο παρελθόν, δεν έχει υποστηρίξει κάποιο συγκεκριμένο μέτρο. Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok Shou Zi Chew πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 23 Μαρτίου. 

Η Chief Operating Officer της TikTok, Vanessa Pappas δήλωσε σε ακρόαση στη Γερουσία τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία έχει αυστηρούς ελέγχους σχετικά με την πρόσβαση στα δεδομένα και το πού αποθηκεύονται και ότι δεν θα έδινε τα δεδομένα αυτά στην κινεζική κυβέρνηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News