Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 15:46
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες

Νέες τιμές – στόχους για τις μετοχές

JP Morgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες

Νέες τιμές – στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε η JP Morgan Cazenove, η οποία παραμένει «overweight» για όλα τα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πλην της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα:

  • Alpha Bank: Σύσταση Overweight – Τιμή στόχος 1,2 από 1,1 προηγουμένως
  • Eurobank: Σύσταση Overweight – Τιμή στόχος 0,8 από 0,7 προηγουμένως
  • Εθνική Τράπεζα: Σύσταση Overweight – Τιμή στόχος 2 από 1,8 προηγουμένως
  • Τρ. Πειραιώς: Σύσταση Neutral – Τιμή στόχος 1,1 από 2 προηγουμένως

Οι νέες τιμές αφορούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Alpha Bank

Για την Alpha Bank, η JP Morgan διαπιστώνει ότι έχει επιταχύνει την πορεία προς την ομαλοποίηση, καθώς χάρη στα επαρκή κεφάλαια έχει επισπεύσει την υλοποίηση της στρατηγικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση της πανδημίας καθυστέρησε την ανάκαμψη, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι ο ισολογισμός της εισηγμένης προσφέρει επαρκές περιθώριο για απορρόφηση των βραχυπρόθεσμων κινδύνων. Ο δείκτης προβλέψεων, ωστόσο, εκτιμάει ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και το 2021.

Eurobank

Για την Eurobank, η JP Morgan σημειώνει ότι εμφανίζει την καλύτερη κεφαλαιακή θέση ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, χάρη στο εμπροσθοβαρές σχέδιο μείωσης των NPEs, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του ισολογισμού και την εξασφάλιση μεγαλύτερου περιθωρίου προκειμένου να εστιάσει σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας. Αν και το κόστος της κρίσης παραμένει υψηλό, η JP Morgan εκτιμάει ότι οι προβλέψεις θα μειωθούν σημαντικά το 2022, σε επίπεδα κάτω των 300 εκατ. ευρώ. Στο θετικό αμάλγαμα ειδήσεων για την Eurobank, συμβάλλει και η υγιής έκθεσης της τράπεζας σε διεθνή assets.

Εθνική Τράπεζα

Η θετική εκτίμηση της JP Morgan για την Εθνική Τράπεζα εδράζεται στην προοπτική μείωσης της έκθεσης σε NPEs με ταχύτερο και πιο απλό τρόπο σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Σ’ αυτό συμβάλλει η σχετικά υψηλή ποιότητα του ισολογισμού, σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα κάλυψης και την εύρωστη κεφαλαιακή θέση. Επιπλέον, η ύπαρξη ενός άνετου κεφαλαιακού «μαξιλαριού» δημιουργεί την ευχέρια για μεγαλύτερο «συντηρητισμό» όσον αφορά τις προβλέψεις.

Τρ. Πειραιώς

Η JP Morgan αποτιμάει θετικά το λειτουργικό comeback της Τρ. Πειραιώς, η οποία έχει καταφέρει να διαθέτει μερίδιο 30% στην αγορά των δανείων. Ωστόσο, η αδύναμη κεφαλαιακή της διάρθρωση, σε συνδυασμό με το υψηλό απόθεσμα NPE, αποτελούν μόνιμη «σκιά». Πάντως, όπως σημειώνει, οι τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega, αξίας 7 δισ. ευρώ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδική μνεία κάνει και στην άσκηση των CoCos (μετατρέψιμων ομολογιών) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς η αφαίρεση του κινδύνου των CoCos καθιστά τη μετοχή πιο προσβάσιμη για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News