Business & Finance Τετάρτη 8/02/2023, 20:40
ΑΓΟΡΕΣ

Microsoft: Ξανά στο «κλαμπ» των 2 τρισ.δολαρίων μαζί με Αpple

Microsoft: Ξανά στο «κλαμπ» των 2 τρισ.δολαρίων μαζί με Αpple

Πάνω από τα 2 τρισ.δολάρια επέστρεψε η κεφαλαιοποίηση της Microsoft, μετά το ράλι των μετοχών της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε διάρκεια έξι μηνών, εν μέσω της γενικότερης τάσης ανάκαμψης των μετοχών τεχνολογίας. 

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 3,4% στα 276,76 δολάρια στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, αποτελώντας πλέον μαζί με την Apple τις μοναδικές εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ.δολαρίων. Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft περνά το συγκεκριμένο «κατώφλι» από πέρυσι τον Αύγουστο αφού ενισχύθηκε περίπου 30% από το χαμηλό του Νοεμβρίου 2022. Η χρηματιστηριακή αξία της Apple κυμαίνεται γύρω στα 2,44 τρισ.δολάρια. 

Microsoft Back Above a $2 Trillion Market Capitalization
 
 

Η άνοδος της μετοχής της Microsoft λαμβάνει χώρα τη στιγμή που υπάρχει γενικευμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για όλα τα πράγματα που έχουν σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη. Τον προηγούμενο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις επενδύσεις της στο OpenAI, τον ιδιοκτήτη του δημοφιλούς chat box. Σε εκδήλωση στις 7 Φεβρουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα έκδοση για τη μηχανή αναζήτησης Bing που βασίζεται στην τεχνολογία του ChatGPT. 

Aπό τις αρχές του έτους έως σήμερα, η μετοχή της Microsoft ενισχύεται 15% συγκριτικά με τα κέρδη 16% του δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Η Nvidia Corp., κατασκευάστρια τσιπ που έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από το ενδιαφέρον της για τεχνητή νοημοσύνη, έχει ενισχυθεί 55%. Αντίστοιχα, η Apple καταγράφει φέτος κέρδη 19%. 

Τον Ιανουάριο η Microsoft είχε ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα τα οποία θεωρήθηκαν μεικτά από τους επενδυτές, με την εταιρεία να προειδοποιεί για επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των υπηρεσιών cloud και των πωλήσεων λογισμικού σε επιχειρήσεις. 

Ωστόσο, οι βρετανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισ.δολαρίων από τη Microsoft θα πλήξει τον ανταγωνισμό στην αγορά παιχνιδιών της Βρετανίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News