Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 13:05
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Μετά τη διόρθωση έρχονται τα 100.000 δολάρια;

Bitcoin: Μετά τη διόρθωση έρχονται τα 100.000 δολάρια;

To Bitcoin, αναμφίβολα, είναι ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» των πρώτων ημερών του 2021, καθώς την Πρωτοχρονιά κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 30.000 δολαρίων, ενώ τη δεύτερη ημέρα του χρόνου υπερέβη και το όριο των 34.000 δολαρίων.

Όπως είναι φυσικό, μετά το διήμερο ράλι, σήμερα η τιμή του κρυπτονομίσματος «διορθώνει» χάνοντας σχεδόν το 1/10 της αξίας του και υποχωρώντας στα επίπεδα των 29.000 δολαρίων. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, η πτώση έφθανε έως και το 14% και τα 28.500 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2020, η αξία του Bitcoin εμφάνισε σωρευτική άνοδο της τάξης άνω του 300%, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο εκτίναξης έως και στο ψυχολογικό σημείο των 100.000 δολαρίων εντός του 2021.

«Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Bitcoin δεν θα μπορέσουν να προβλέψουν μια τόσο μεγάλη αύξηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» επεσήμανε ο Μάρκους Σανεπόελ, εκτελεστικός διευθυντής της Luno.

Η ιστορία προμηνύει ότι θα ακολουθήσει μια μικρή οπισθοχώρηση, έσπευσε να προσθέσει ο αναλυτής, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Αλλά, κατά τον ίδιο, το μοτίβο της κίνησης του Bitcoin παραμένει εξαιρετικά θετικό για το νέο έτος, εξηγώντας ότι δεν αποκλείεται να δούμε το όριο των 100.000 δολαρίων πριν το τέλος του 2021.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι αναλυτές, οι οποίοι δεν συμμερίζονται την άκρατη αισιοδοξία του Σανεπόελ, θεωρώντας ότι το κρυπτονόμισμα θα επαναλάβει την προ τριετίας κίνηση, όταν η δραματική κατάρρευση ακολούθησε της περιόδου της «αγοράς ταύρων».

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ενδεικτικά, ο έμπειρος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί χαρακτήρισε το Bitcoin ως ένα «κερδοσκοπικό asset» και ως «φούσκα χωρίς θεμελιώδη αξία».

Ωστόσο, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι -σ’ αντίθεση με τη βουτιά του 2017- αυτή τη φορά η εκρηκτική άνοδος συνοδεύεται απ’ ένα αυξημένο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών, κάτι το οποίο καθιστά πιο στέρεες τις βάσεις της bull market.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News