Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 14:46
BUSINESS & FINANCE

Γεωργιάδης: Τιμές ανά κιλό στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση

Γεωργιάδης: Τιμές ανά κιλό στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η ευδιάκριτη τιμή λίτρου ή κιλού στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ, ενώ σε περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα για το market pass. Αυτά ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα τροποποιηθεί με επιλογές για την Σαρακοστή και για το Πάσχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επίσκεψης σε σούπερ μάρκετ, ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση δήλωσε: «Από την άλλη εβδομάδα βγαίνει καινούρια υπουργική απόφαση για να μπορεί ο καταναλωτής να βλέπει την τιμή ανά μονάδα και να μην μπορεί να τον κοροϊδέψει κάποιος με το να μικρύνει ή να μεγαλώσει την συσκευασία. Λύνουμε αυτό το θέμα ήρεμα, ωραία και πολιτισμένα».

Στο πλαίσιο συνέντευξής του ο Άδ. Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων για το καλάθι του νοικοκυριού ότι «θα πρέπει να ακολουθεί τις καταναλωτικές μας συνήθειες, όπως έκανε και τα Χριστούγεννα. Άρα, έχουμε Σαρακοστή, έχουμε Πάσχα, θα ακολουθήσει κανονικά». Σε ότι αφορά το market pass είπε: «Περίπου, σε δέκα μέρες θα είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος θα κάνει αίτηση, θα πάρει την ηλεκτρονική του κάρτα και θα κάνει τις αγορές του».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στα «ψιλά γράμματα» στο ράφι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Παπαθανάσης: Με την ίδια γραμματοσειρά στα σούπερ μάρκετ η τιμή του προϊόντος ανά κιλό

Market pass: Εως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πιστώσεις στην κάρτα αγορών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News