Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 12:28
BUSINESS & FINANCE

Κρούγκμαν: Η ανάκαμψη θα είναι γρηγορότερη από ό,τι αναμένεται

Κρούγκμαν: Η ανάκαμψη θα είναι γρηγορότερη από ό,τι αναμένεται

Ισχυρή ανάκαμψη περιμένει ο Πολ Κρούγκμαν μόλις υποχωρήσει η πανδημία. Μάλιστα, ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι πολύ γρηγορότερη και θα συνεχιστεί για πολύ περισσότερο από ό,τι πολλοί περιμένουν, όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στους New York Times.

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε   ότι οι επόμενοι μήνες «θα είναι κόλαση σε ό,τι αφορά την πολιτική, την επιδημιολογική εικόνα και την οικονομία».

Μόλις το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι διαθέσιμο για όλους στις ΗΠΑ, η συσσωρευμένη ζήτηση, οι αυξημένες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, η τεχνολογική πρόοδος και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν αναμένεται να φέρουν την άνθηση της αγοράς εργασίας.

Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι αυτή τη φορά πολύ γρηγορότερη σε σχέση με την κρίση του 2007, καθώς τότε, καταναλωτές και επιχειρήσεις βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστια χρέη, που επιβάρυναν την οικονομία. Αντίθετα σήμερα, ο ιδιωτικός τομέας δεν φαίνεται να είναι υπερχρεωμένος.

«Ανήκω στο στρατόπεδο εκείνων που περιμένουν γρήγορη ανάπτυξη μόλις ο κόσμος αρχίσει να νιώθει και πάλι ασφαλής να βγει έξω και  να ξοδέψει χρήματα», τόνισε ο Κρούγκμαν, καθώς η πανδημία μπορεί να έχει επηρεάσει οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους, όμως ο μέσος Αμερικανός «αποταμιεύει σαν τρελός».  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News