Business & Finance Κυριακή 29/01/2023, 21:41
BUSINESS & FINANCE

Η Volkswagen στοχεύει σε σημαντικές αποδόσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2026, λέει ο CFO

Η Volkswagen στοχεύει σε σημαντικές αποδόσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2026, λέει ο CFO

Η Volkswagen AG βλέπει τις επενδύσεις σε νέο λογισμικό και τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων να κορυφώνονται τα επόμενα δύο με τρία χρόνια με στόχο να έχει σημαντικές αποδόσεις από τα μοντέλα με μπαταρία από τότε και μετά.
Μέχρι το 2026, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα κάνει ελάχιστες επενδύσεις στην παλαιά τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της VW Arno Antlitz σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung. 

Η VW προωθεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και λογισμικού στον κλάδο, προβλέποντας επενδύσεις ύψους περίπου 52 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2026. Τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας έχουν συναντήσει εμπόδια μετά τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του λογισμικού των οχημάτων που είδαν κάποια βασικά μοντέλα της Audi και της Porsche να καθυστερούν την παραγωγή τους, οδηγώντας τελικά στην απομάκρυνση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Herbert Diess πέρυσι.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κατασκευαστές συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να φτάσουν την Tesla Inc. που νωρίτερα αυτό το μήνα έθεσε ως στόχο την κατασκευή δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων φέτος. Οι μετοχές του ηγέτη των αυτοκινήτων EV έχουν σημειώσει άλμα 44% μέχρι στιγμής φέτος, μετά από πτώση 65% κατά τη διάρκεια του 2022. 

Η VW επιδιώκει την ενίσχυση της κερδοφορίας για να αυξήσει την αποτίμησή της, η οποία σήμερα είναι στα 73 δισ. ευρώ και υπολείπεται της πολύ μικρότερης Porsche AG μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, δήλωσε ο Antlitz. Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να επικεντρωθεί στις πιο ελκυστικές περιοχές κερδών, τόσο όσον αφορά τα τμήματα οχημάτων όσο και τις περιοχές, πρόσθεσε. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News