Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 21:08
ΒUSINESS & FINANCE

CEO της Goldman Sachs: Μισθολογικό πακέτο 25 εκατ.δολαρίων

CEO της Goldman Sachs: Μισθολογικό πακέτο 25 εκατ.δολαρίων

Πακέτο συνολικής αποζημίωσης ύψους 25 εκατ.δολαρίων θα λάβει ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, για την περυσινή χρονιά, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα. 

Στο πακέτο περιλαμβάνεται μία μισθολογική βάση της τάξης των 2 εκατ.δολαρίων καθώς και ένα πακέτο αποδοχών ύψους 23 εκατ.δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος των μπόνους της Solomon – 70% ήτοι 16,1 εκατ.δολαρίων – είναι υπό τη μορφή περιορισμένων μετοχών που συνδέονται με διάφορα μεγέθη απόδοσης, ενώ το υπόλοιπο καταβάλεται σε μετρητά, σύμφωνα με την τράπεζα. 

Η αμοιβή Σόλομον, παρότι μεγάλη, είναι κατά 29% χαμηλότερη από τα 35 εκατ.δολάρια που είχε λάβει για την απόδοση του 2021. Αντίστοιχα, τα κέρδη για ολόκληρη την οικονομική χρήση της Goldman μειώθηκαν 48% στα 11,3 δισ.δολάρια εν μέσω απότομης κάμψης της επενδυτικής τραπεζικής και συρρίκνωσης των εσόδων στο τμήμα διαχείρισης ενεργητικού. 

Παρότι η τράπεζα επλήγη από την εξασθένηση της δραστηριότητας στις αγορές κεφαλαίου, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ αύξησε τα επιτόκια, ο Σόλομον βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά από θέματα. Η Goldman αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από τις φιλοδοξίες της στον χώρο της καταναλωτικής πίστης και απέλυσε περίπου 4.000 εργαζομένους σε δύο γύρους στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. 

Το μισθολογικό πακέτο Σόλομον είναι πάντως μικρότερο από το αντίστοιχο των διευθυνόντων συμβούλων Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase και Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley, οι οποίοι έλαβαν μισθολογικά πακέτα της τάξης των 34,5 εκατ. και 31,5 εκατ.δολαρίων αντίστοιχα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News