Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 14:19
BUSINESS & FINANCE

Μία προσφορά για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό

Μία προσφορά για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό

Μία κοινοπραξία, που αποτελείται από την ΤΕΡΝΑ, την Άκτωρ και την Μυτιληναίος, συμμετείχε στο διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό. Όσοι παρακολουθούσαν τις σχετικές διαδικασίες είχαν προεξοφλήσει ότι το σημαντικό αυτό έργο θα συγκέντρωνε, βάσει του καλού σεναρίου, όχι περισσότερες από δύο προσφορές. Τελικά, κατατέθηκε μία μόνο προσφορά για το έργου συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ. Ούτε η Intrakat -ήταν γνωστό στην αγορά ότι δεν θα συμμετείχε- ούτε η Άβαξ έδωσαν το «παρών» στο διαγωνισμό.

Στόχος είναι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να εισέλθει στο νέο του σπίτι το νωρίτερο την αγωνιστική περίοδο 2026-2027 ή το αργότερο την αμέσως επόμενη σεζόν 2027-2028, εφόσον δεν προκύψουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Παράλληλα με τα έργα του γηπέδου, σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να βρεθούν και οι εργασίες για τις υποδομές των τμημάτων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τις οποίες θα αναλάβει η ΑΕΠ Ελαιώνα. Πρόκειται για το «όχημα» των τραπεζών Alpha και Πειραιώς, στην κατοχή των οποίων έχει περιέλθει το ακίνητο του ημιτελούς εμπορικού κέντρου, μετά την κατάρρευση της «Μπ. Βωβός». Η εκτίμηση είναι ότι το έργο αυτό, καθότι ιδιωτικό, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από το γήπεδο, κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2024.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης: «Ο Βοτανικός θα είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού για πάντα»

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση στον Βοτανικό – Πώς θα είναι το γήπεδο του ΠΑΟ

Δημοπρατείται το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News