Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 20:30
BUSINESS & FINANCE

Η Ford θα περικόψει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Η Ford θα περικόψει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Η Ford σχεδιάζει να περικόψει πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στην Κολωνία, ανέφερε την Παρασκευή η γερμανική έκδοση αυτοκινήτων Automobilwoche, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Ο επικεφαλής του εργοστασιακού συμβουλίου έχει συγκαλέσει συνάντηση για το σύνολο των 14.000 εργαζομένων του εργοστασίου της Κολωνίας, του μεγαλύτερου της Ford στη Γερμανία, τη Δευτέρα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Ford, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της απασχολεί περίπου 20.000 άτομα στη Γερμανία, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά δήλωσε ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα απαιτεί σημαντική αλλαγή στον τρόπο παραγωγής αυτοκινήτων.

«Δεν σχολιάζουμε τις τρέχουσες εικασίες σχετικά με μια πιθανή αναδιάρθρωση της Ford στην Ευρώπη», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ο μετασχηματισμός [σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο] απαιτεί σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε και πωλούμε οχήματα Ford και θα επηρεάσει την οργανωτική μας δομή, το ταλέντο και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις τα σχέδιά μας είναι οριστικά και έχουμε ενημερώσει πρώτα τους υπαλλήλους μας», σημειώνει ο ίδιος.

Η Ford επενδύει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην επέκταση του εργοστασίου της στην Κολωνία, το οποίο παράγει το Ford Fiesta, καθώς και κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, για την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να πωλεί αποκλειστικά ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2030 και σχεδιάζει τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News