Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 22:38
BUSINESS & FINANCE

ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενέργεια, ΗΠΑ και Ecofin στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Vestager – Σταϊκούρα

ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενέργεια, ΗΠΑ και Ecofin στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Vestager – Σταϊκούρα

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Margrethe Vestager, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη νομοθετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA). Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις αυτές.

Επί των παραπάνω θεμάτων, η ελληνική πλευρά είχε προβεί σε αρχική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Ecofin που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε πιο αναλυτικά την τοποθέτηση αυτή, η οποία θα εξειδικευθεί σε τεχνικό επίπεδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε την κα. Vestager για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΛΑΡΚΟ.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News