Δελτια Τυπου Πέμπτη 14/07/2022, 14:03 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου

Πέντε κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα διαγωνιστούν στη Γιουτζίν  του Όρεγκον με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου

Πιστή στην υπόσχεση της να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα «ταξιδεύει» στην πόλη Γιουτζίν, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου διεξάγεται από τις 15 μέχρι τις 24 Ιουλίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου με τη συμμετοχή σχεδόν 2.000 αθλητών από 200 χώρες. Ανάμεσα τους και πέντε Έλληνες, τους οποίους υποστηρίζει χορηγικά η μεγάλη ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της δράσης της για την ουσιαστική προώθηση και ανάδειξη κάθε αξιόλογης εθνικής προσπάθειας. Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Ελίνα Τζένγκο θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε αυτή την παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, που συγκαταλέγεται στα εμβληματικότερα πρωταθλήματα στίβου μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου-1

Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο αθλητής στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, έχοντας αποσπάσει βραβεία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Τα τελευταία χρόνια κατέχει την πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στο άλμα εις μήκος, ενώ το φετινό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του. Με βάση την απόδοση του και το αήττητο σερί των τελευταίων χρόνων, οι πιθανότητες είναι σαφώς με το μέρος του. Ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου-2

Μέλος της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας από το 2017, η Κατερίνα Στεφανίδου (άλμα επί κοντώ) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της χώρας μας στο στίβο διαχρονικά, με σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο επανέρχεται δυναμικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, όπου είχε αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο το 2017 και το χάλκινο το 2019. Αν καταφέρει να ανεβει στο βαθρο και στο Όρεγκον, θα ανήκει πλέον στην ελίτ των Ελλήνων αθλητών που κατέχουν τρία μετάλλια του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου-3

Ο 22χρονος Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) από τα Χανιά έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το τελευταίο διάστημα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματός του. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου και πρωταρχικός στόχος του είναι να προκριθεί στον τελικό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μία σπουδαία διάκριση. Αποτελεί μέλος της ομάδας που στηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου-4

Με σταθερή παρουσία και διακρίσεις σχεδόν σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών, η μόλις 21 ετών Σπυριδούλα Καρύδη (άλμα εις τριπλούν) κατάφερε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις τις δίπλα στις κορυφαίες αθλήτριες του άλματος εις τριπλούν, επιδεικνύοντας παράλληλα τις ικανότητες της στο διεθνές κοινό. Απολαμβάνει τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας από το 2022.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των 5 κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου-5

Γεννημένη το 2002, η νεαρή Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός) έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στις διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών, ενώ μέσα στο 2022 πέτυχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις ρίψης του ακοντίου στον ανοιχτό στίβο. Συμμετέχει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Ας ευχηθούμε όλοι, μαζί με την Εθνική μας Τράπεζα, καλή επιτυχία στους αθλητές της ελληνικής αποστολής στο Όρεγκον.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News