Δελτια Τυπου Δευτέρα 30/05/2022, 09:47
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου «Καινοτομία και βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950 – 1973»

Παρουσίαση του βιβλίου «Καινοτομία και βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950 – 1973»

Οι κύριοι Γιάννης Στουρνάρας και ο Παναγής Βουρλούμης, δύο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδος, παρουσίασαν την Τετάρτη 25/5/2022 στο σχεδόν γεμάτο αμφιθέατρο της ΟΤΕ Αcademy το βιβλίο του Λευτέρη Αναστασάκη «Καινοτομία και βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950 – 1973».

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της ελληνικής μεταπολεμικής βιομηχανίας από την τεχνολογική κυρίως σκοπιά της. Παράλληλα όμως δίνει το οικονομικό, κοινωνικό και μορφωτικό της αποτύπωμα στην δημιουργία της Ελλάδας, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Παρουσίαση του βιβλίου «Καινοτομία και βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950 – 1973»-1

Μετά τις σύντομες ομιλίες των υψηλών προσκεκλημένων, με συντονισμό του δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κυρίου Πάσχου Μανδραβέλη, έγιναν από το κοινό προς τους ομιλητές πολλές εύστοχες ερωτήσεις για περίπου μία ώρα.

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι αγόρασαν το βιβλίο, με τα έσοδα να ενισχύουν το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αξίζει να γίνει αναφορά στην τελευταία παράγραφο της ομιλίας του κυρίου Στουρνάρα για το βιβλίο: «Συνοψίζοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το βιβλίο του Λευτέρη Αναστασάκη πραγματικά ανοίγει έναν γνωστικό τομέα έρευνας στην ελληνική ιστορία και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για αντίστοιχες ιστορικές μελέτες στο μέλλον. Ως ακαδημαϊκός θα μπορούσα να προτείνω ορισμένες εξ αυτών, όπως για παράδειγμα τα αιτία της κάμψης της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μετά τη δεκαετία του 1980, την χειραφέτηση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία μέσω και της εργασίας της στην βιομηχανία, τη συσχέτιση ανάπτυξης βιομηχανίας και εμπορίου στη μεταπολεμική Ελλάδα και αρκετές ακόμη. Μέχρι όμως να βρεθούν οι θαρραλέοι ερευνητές που θα αναλάβουν τέτοιου είδους έρευνες, σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο ‘Καινοτομία και βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα, 1950 έως 1973’ και να προβληματιστούμε μαζί για τις θέσεις, για τα δεδομένα και για τα συμπεράσματα του βιβλίου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News