Δελτια Τυπου Παρασκευή 3/12/2021, 13:58
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

GSEA: Διεθνής διαγωνισμός φοιτητικής επιχειρηματικότητας από τον Entrepreneurs’ Organization

GSEA: Διεθνής διαγωνισμός φοιτητικής επιχειρηματικότητας από τον Entrepreneurs’ Organization

Ο διαγωνισμός Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), τον οποίο διοργανώνει και φέτος το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Entrepreneurs Organization, απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αφρόκρεμα των καινοτόμων εταιρειών της χώρας, να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να διεκδικήσουν στήριξη αξίας χιλιάδων ευρώ και τελικά να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον με ένα σπουδαίο ξεκίνημα, συμμετέχοντας -εφόσον προκριθούν- στον μεγάλο διεθνή τελικό, τον Μάιο του 2022.

Εγγύηση για τη σημασία, αλλά και την αξία του διαγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι διοργανώνεται από το ελληνικό chapter του Entrepreneurs’ Organization (EO), του διεθνούς οργανισμού επιχειρηματιών, που αριθμεί πάνω από 14.000 μέλη σε 61 χώρες, με ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα, όπου συγκεντρώνει τους επιτυχημένους και καταξιωμένους επιχειρηματίες πίσω από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, με όραμα να ενδυναμώσει τους φοιτητές-επιχειρηματίες ώστε να γίνουν οι πιο σημαντικοί φορείς αλλαγής στον κόσμο.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα τους, αλλά και την προσωπικότητά τους. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο διαγωνισμό να ξεχωρίζει, άλλωστε, είναι πως δίνει περισσότερο βάρος στον άνθρωπο-επιχειρηματία και όχι τόσο στην ίδια την ιδέα. Έτσι, βασικό κριτήριο –αντιπροσωπεύοντας και το 70% της βαθμολόγησης- είναι ο επιχειρηματίας και οι προοπτικές του να εξελιχθεί, ενώ έπεται η επιχειρηματική ιδέα με ποσοστό 30%.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η ύπαρξη κάποιας επιχείρησης την οποία οι συμμετέχοντες να διαχειρίζονται επί τουλάχιστον έξι μήνες, με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο τα 1.000 ευρώ ή ετήσιο τζίρο τουλάχιστον 500 ευρώ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοιτούν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, ανεξάρτητα αν πραγματοποιούν προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές ή διδακτορική διατριβή.

Οι φοιτητές-επιχειρηματίες που θα διακριθούν, θα κερδίσουν –μεταξύ άλλων- mentoring και συνεργασία με τα μέλη του Entrepreneurs’ Organization. Είναι ένας διαγωνισμός που γίνεται από επιχειρηματίες για επιχειρηματίες, και αυτό κάνει τη διαφορά.

Ο νικητής του ελληνικού GSEA θα προκριθεί και θα ταξιδέψει δωρεάν στη χώρα που θα διεξαχθεί ο τελικός διεθνής διαγωνισμός, τον Μάιο του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για τον διαγωνισμό πατώντας εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News