Δελτια Τυπου Τρίτη 24/08/2021, 20:25 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

L’ Oréal Hellas: Ενισχύει τη συμβολή της στην αποκατάσταση των καμένων δασικών περιοχών

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ΜΚΟ We4all

L’ Oréal Hellas: Ενισχύει τη συμβολή της στην αποκατάσταση των καμένων δασικών περιοχών

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποκατάσταση και την περιβαλλοντική ανάπτυξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, η L’Oréal Hellas διπλασιάζει την οικονομική στήριξη προς το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all. Η Loréal Hellas συνεργαζόταν ήδη με την ΜΚΟ προκειμένου να συμβάλει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών Ραφήνας – Πικερμίου και Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Με την επιπρόσθετη δωρεά, η Loréal Hellas αποβλέπει στην αγορά, δενδροφύτευση και φροντίδα 6.000 νέων δενδρυλίων, τα οποία θα φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Συνολικά, η συνεισφορά της Loréal Hellas μεταφράζεται σε 12.000 νέα δέντρα, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ενεργά στην προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της Ελλάδας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η εν λόγω δωρεά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου, Loréal for the Future, το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι και στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Κατ’αρχάς στο μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου με επίκεντρο το σεβασμό των ορίων του πλανήτη. Επίσης, συμβάλλει στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και τη στήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών. Στις προκλήσεις αυτές περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων.

Ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, τόνισε ότι «στη L’Oréal Hellas, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που βιώνει η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι. Οι πρόσφατες πυρκαγιές υπενθυμίζουν ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε αισθητά δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση των τόσο επειγουσών περιβαλλοντικών αναγκών. Για αυτό και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη στήριξή μας στον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all και να διπλασιάσουμε το αποτύπωμά μας για το 2021, συμβάλλοντας στην κρίσιμη προσπάθεια αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών».  

Η Αλεξία Μπρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της L’Oréal Hellas υπογράμμισε ότι «εταιρείες, δημόσιες Αρχές, οργανισμοί, ιδιώτες, κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος την κλιματική αλλαγή ή τις επείγουσες περιβαλλοντικές ανάγκες. Το κοινό μέλλον είναι καθήκον όλων: για να είμαστε όλο και περισσότεροι να το υπερασπιστούμε, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις τη δέσμευσή μας στην περιβαλλοντική ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και θα δώσουμε σάρκα και οστά στη δέσμευση της εταιρείας μας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά στις αναδασώσεις των εν λόγων περιοχών».

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της We4all, ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη L’Oréal Hellas που δείχνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας την αμέριστη στήριξή της. Η συνεργασία με τον οργανισμό μας ξεκίνησε μέσα από τη δωρεά 6.000 δενδρυλίων, και, αντιλαμβανόμενη την έκτακτη ανάγκη που όλοι βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, η L’Oréal Hellas έρχεται να διπλασιάσει τη χορηγία της με συνολικά 12.000 νέα δενδρύλια τα οποία θα φυτευτούν στην Αττική και την Εύβοια τους ερχόμενους μήνες, μετά από προσεκτική μελέτη και τις απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Η ομάδα της We4all, με ισχυρό σύμμαχο και συμπαραστάτη τη L’Oréal Hellas, παραμένει πιστή στο όραμα της να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά».

Σχετικά με την L’Oréal

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 36 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο Όμιλος σημείωσε κατά το 2020 πωλήσεις ύψους 27,99 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 88.000 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L’Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 4.100 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη. Η δέσμευση της L’Oréal για τη βιωσιμότητα για το 2030 καθορίζει φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο και στοχεύει στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματός του για μια πιο περιεκτική και βιώσιμη κοινωνία.

Σχετικά με τη We4all

Η We4all είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει τον πλανήτη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι η Γη είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά. Έχοντας μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 45.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, έχει πλέον λάβει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος αλλά και στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ενός ολοένα αυξανόμενου κοινού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News