Δελτια Τυπου Παρασκευή 12/03/2021, 14:15
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην OneTeam η επικοινωνιακή στρατηγική των ΔΕΦΑ – ΕΤΥΦΑ στην Κύπρο

Στην OneTeam η επικοινωνιακή στρατηγική των ΔΕΦΑ – ΕΤΥΦΑ στην Κύπρο

Με την OneTeam, σε ρόλο συμβούλου για τη χάραξη και υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής, επέλεξε να προχωρήσει η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και η θυγατρική της, Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), ύστερα από διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε, με στόχο την ανάδειξη του νέου συνεργάτη σε ζητήματα στρατηγικής, επικοινωνίας, διαχείρισης κρίσεων και προβολής του έργου της.

Οι προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν με βάση τις απαιτήσεις και διαδικασίες του διαγωνισμού, κατέδειξαν τόσο το υψηλό επίπεδο συμμετοχών, όσο και το έντονο ενδιαφέρον εταιρειών με μεγάλη εμπειρία και σημαντική δραστηριότητα στο χώρο. Η επιλογή της OneTeam από τη ΔΕΦΑ, υπήρξε πολυκριτηριακή. Μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται η τεχνογνωσία της εταιρείας και των ανθρώπων που την απαρτίζουν, η επιτυχημένη ανάληψη συναφών έργων, η επίτευξη προκλήσεων σε έργα διεθνούς βεληνεκούς, η μεθοδολογική τους προσέγγιση, η εμπειρία τους σ’ ενεργοποίηση φορέων και τοπικών κοινωνιών (Stakeholder’s Engagement, Local Communities), αλλά και η διαχρονικά αξιόπιστη παρουσία της στον χώρο της επικοινωνίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΔΕΦΑ και ΕΤΥΦΑ, Δρ. Συμεών Κασσιανίδης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου στην Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί υπερκομματική απαίτηση, που μετουσιώνεται σε εθνική προσπάθεια πολλών ετών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού ενεργειακού έργου αντιλαμβάνεσθε ότι «κρύβει» μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε εν μέσω μάλιστα πανδημικής κρίσης. Επιδίωξή μας σ’ αυτή την προσπάθεια η συνεργασία μας με συνεργάτες, που πραγματικά μπορούν να σταθούν δίπλα μας και να υποστηρίξουν τον Οργανισμό στις εθνικές του επιδιώξεις. Στόχος λοιπόν των δημοσίων λειτουργών ήταν, μέσα από διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, να καταλήξουμε στον πλέον ικανό και αξιόπιστο εταίρο για να υλοποιήσουμε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό στόχο. Νιώθουμε μεγάλη χαρά που έχουμε συμπαραστάτη σ’ αυτό το έργο την OneTeam». 

Ο Κωνσταντίνος Νοδάρας, Managing Director της OneTeam, επεσήμανε από την πλευρά του: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η εταιρεία μας θα συμβάλλει ως στρατηγικός συνεργάτης των ΔΕΦΑ και ΕΤΥΦΑ στην ολοκλήρωση ενός έργου ιδιαίτερης ενεργειακής και γεωστρατηγικής σημασίας για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η σύναψη αυτής της δυναμικής συνεργασίας μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία στον χώρο και ν’ αποκομίσουμε ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία σε έργα διεθνούς κλίμακας».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής τερματικού υγροποίησης ΦΑ στο Βασιλικό, το οποίο θεμελιώθηκε σε ειδική τελετή στις 9 Ιουλίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ν. Αναστασιάδη, αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον ενεργειακό τομέα για την Κύπρο. Το κόστος κατασκευής της ανέρχεται σε 290 εκατ. ευρώ, απ’ τη συμμετοχή της ΑΗΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ, με 40 εκατ. Ευρώ και ποσοστό 30%, καθώς και ευρωπαϊκούς πόρους, τόσο από απευθείας χρηματοδότηση, που ανέρχεται σε 101 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό “Συνδέοντας την Ευρώπη”, όσο και μέσω δανεισμού, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News