Δελτια Τυπου Τετάρτη 29/03/2023, 07:07 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη

Το Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για μια όμορφη και ξέγνοιαστη απόδραση από τη βαβούρα της πόλης. Για να μη σπάσεις το κεφάλι σου με το που θα πας, παρακάτω θα βρεις 3+1 κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα για να περάσεις το φετινό Πάσχα.

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη

Το Πάσχα είναι μια εποχή ανανέωσης, αναγέννησης και γιορτής. Δημιουργεί από τις καλύτερες συνθήκες για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητά σας. Αποτελεί μια ευκαιρία για ένα όμορφο ταξίδι μαζί με το αγαπημένο ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εάν έχεις αποφασίσει ότι φέτος δεν είσαι για τα οικογενειακά τραπέζια και ψησίματα τότε τι καλύτερο από το να ξεφύγεις για λίγες ημέρες σε κάποιον όμορφο προορισμό; Καθώς η άνοιξη έχει ξυπνήσει για ακόμη μια φορά τη φύση η ευκαιρία σου να επισκεφτείς 4 πασχαλινούς προορισμούς σου… χτυπάει την πόρτα. Θα της ανοίξεις;

Είτε είσαι λάτρης των ορεινών περιοχών είτε αγαπάς τις όμορφες πόλεις, τα χωριά και τα νησιά, οι παρακάτω 4 προορισμοί θα σε καλύψουν πλήρως. Και το ιδανικό; Δεν θα χρειαστεί να σπάσεις τον… κουμπαρά σου!

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη-1
Ναύπλιο

Βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και είναι μια από τις πιο όμορφες και γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις. Μιλάμε για το Ναύπλιο. Μια από τις all time classic πασχαλινές επιλογές. Τα λιθόστρωτα δρομάκια του, τα πολύχρωμα κτίριά του, η εκπληκτική του θέα στη θάλασσα και η ιστορικότητά του θα σε μαγέψουν. Απόλαυσε μια ήρεμη βόλτα στην παλιά πόλη. Χάζεψε στα μαγαζιά, ανακάλυψε τα κρυφά της σοκάκια. Βγάλε φωτογραφίες και επιχείρησε να γυρίσεις την πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο! Εξερεύνησε το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι και επισκέψου και το Μπούρτζι. Όπως καταλαβαίνεις, την περίοδο του Πάσχα, οι τιμές ανεβαίνουν σε κάθε προορισμό. Εάν θέλεις όμως να σου βγει ακόμα πιο οικονομικό το ταξίδι σου, τότε επίλεξε να μη μείνεις στην πόλη του Ναυπλίου αλλά στα κοντινά χωριά, όπως η Ασίνη, το Δρέπανο, το Τολό. Αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις ο ίδιος μεταφορικό μέσο, διότι αλλιώς, θα σε φάνε λίγο οι διαδρομές.

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη-2
Δελφοί

Αν είσαι λάτρης της ιστορίας αλλά και της φύσης, οι Δελφοί είναι ο τέλειος προορισμός. Μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, αυτή η αρχαία πόλη θεωρούνταν κάποτε το κέντρο του κόσμου. Ο… «Ομφαλός της Γης» είναι ιδανικός για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και πολύ καλό φαγητό! Η σύγχρονη πόλη των Δελφών χτίστηκε δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και διαθέτει όμορφη θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας και στον κόλπο της Ιτέας. Εάν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ ξανά τον αρχαιολογικό χώρο, τότε επιβάλλεται να το κάνεις. Το Δελφικό τοπίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1972. Τέλος, εάν δεν είσαι και τόσο της ηρεμίας και θες λίγο περισσότερο «ζωή», πετάξου μέχρι τη γειτονική Αράχωβα.

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη-3
Ύδρα

Είσαι λάτρης των νησιών αλλά δεν θέλεις να περάσεις μια μέρα στο πλοίο για να ταξιδέψεις σε κάποιο; Τότε ο πλέον ιδανικός προορισμός είναι η Ύδρα. Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού φημίζεται για την ομορφιά της, τα τοπικά της εδέσματα και την vintage αισθητική της. Απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και μια απογευματινή βόλτα στα γραφικά της σοκάκια θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος της καθημερινότητάς σου. Ειδικά το Πάσχα, εάν πας από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα αντικρίσεις πολλά τοπικά έθιμα, όπως ο θαλασσινός επιτάφιος.

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη-4
Πήλιο

Θέλεις να συνδυάσεις θάλασσα και βουνό; Δεν χρειάζεται καν να σου πούμε για ποιον προορισμό σου μιλάμε. Τον έχεις ήδη ψελλίσει ο ίδιος. Ναι! Το Πήλιο είναι ένας μαγευτικός τόπος, γεμάτος με χρώματα και αρώματα την ανοιξιάτικη περίοδο κάτι που τον καθιστά ιδανικό για την πασχαλιάτικη εξόρμησή σου. Διαθέτει πολλά πανέμορφα χωριουδάκια είτε παραθαλάσσια είτε ορεινά, ώστε να καλύψει κάθε σου επιθυμία. Ανάλογα με το τι τύπος είσαι, επίλεξε σε ποιο θα μείνεις αλλά συμβουλή μας είναι να κάνεις ένα μικρό τουρ στις γύρω περιοχές. Αν και απέχει 4 ώρες περίπου από την Αθήνα, ο δρόμος είναι άνετος και η μαγεία της φύσης θα σε ανταμείψει!

Πάσχα: 4 οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πόλη-5
Ναύπακτος

Ακόμη ένας προορισμός που συνδυάζει το ορεινό με το παραθαλάσσιο στοιχείο είναι η Ναύπακτος, Απέχει λίγο περισσότερο από δύο ώρες από την Αθήνα και είναι ικανή να σου προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Αξίζει να περπατήσεις παραθαλάσσια, να χαθείς στη σκιά του κάστρου στο Ενετικό Λιμάνι και να κάνεις εξορμήσεις στα χωριουδάκια της ορεινής Ναυπακτίας. Σου προτείνουμε να την επισκεφτείς από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ώστε να προλάβεις το έθιμο με τους επιτάφιους της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου που καταλήγουν στο γραφικό λιμάνι. Είναι μια μοναδική εμπειρία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News